Shqipëria fillon vaksinimet anti-COVID

Shqipëria ka filluar nga sot vaksinimin e punëtorëve mjekësorë me vaksinat anti-COVID-19.

Kryeministri Edi Rama, megjithatë, u ankua për politikën e vaksinimit të BE-së dhe lavdëroi përpjekjet e qeverisë së tij për të marrë vaksinën e coronavirusit shumë të kërkuar Pfizer / BioNTech.

“Është një tregues i shkathtësisë dhe efikasitetit tonë diplomatik dhe i aftësisë sonë për të bërë atë që duam duke përdorur kapacitetet tona diplomatike dhe aftësinë tonë për të ndikuar dhe respektin që kemi krijuar gjatë këtyre viteve për partnerët tanë”, tha Rama në një fjalim.

“BE ka menduar vetëm për vete”, shtoi ai.

Shqipëria kishte siguruar rreth 10,000 të shtëna për valën e saj fillestare të vaksinimit ndërsa gjithashtu kishte rënë dakord të blinte 500,000 doza nga Pfizer.