Klinika Infektive QKUK - FOTO KALLXO - Mars 2020

Sëmundjet ngjitëse morën jetën e 63 qytetarëve të Kosovës gjatë vitit 2018

Gjatë vitit 2018 në Kosovë kanë vdekur 63 qytetarë nga sëmundjet ngjitëse, sipas statistikave që KALLXO.com i ka marrë në Ministrinë e Shëndetsisë.

Sëmundja që më së shumti ka shkaktuar vdekje është sëmundja e Sepsis apo infeksionit të gjakut e cila është sëmundje ngjitëse dhe mori jetën e 21 qytetarëve.

Nga Infiltratio pulmo kanë vdekur 14, 8 persona nga sëmundja kronike e Meningoencephalitis, nga influenca A (grip i llojit A)kanë vdekur shtatë persona, katër nga WNV dhe sëmundje të tjera kronike, tre nga tuberkulozi në mushkri dhe, dy nga sëmundja e Meningoencephalitis purulenta, dy nga Pneumonia bill, një nga  Gastroenterocolitis akute dhe një nga Meningoencephalitis tbc (tuberkuloz)

Tutje, sipas këtyre statistikave nga sëmundja e Tuberkulozit i cili përmes organeve të frymëmarrjes arrin në organizëm janë prekur 702 persona në nivel vendi.

Gjinia mashkullore është më e prekur nga kjo sëmundje.

355 janë meshkuj dhe 347 femra.

Ndërsa sa i përket nivelit komunal, komuna e Prishtinës gjatë vitit 2018 ka pasur më së shumti të prekur, 138 sosh.

Tuberkulozi është sëmundje ngjitëse, e cila përmes organëve të frymëmarrjes depërton në organizëm, ndikimi më të madh mund të ketë në mushkri.

Ministria nuk ka ofruar të dhëna mbi sëmundjet infektive në vitin 2019.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!