Pema që forcon dhëmbët dhe parandalon prishjen e tyre

Një studim i ri ku shkencëtarët pohojnë se konsumimi i rrushit mund të ndalojë njerëzit nga humbja e dhëmbëve tregon se një përbërës natyral i gjetur tek rrushi, forcon dhëmbët dhe parandalon prishjen e tyre.

Ekstrakti i farës së rrushit, një nënprodukt i industrisë së verës që mund të blihet nga dyqanet e ushqimit të shëndetshëm ka qenë prej kohësh i lidhur me përfitimet shëndetësore si funksioni i përmirësimit të zemrës dhe qarkullimi më i mirë.

Tani substanca mund të zvogëlojë nxjerrjen e dhëmbëve duke rritur jetëgjatësinë e mbushjeve./21Media

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!