Koreja e Veriut raporton 'epidemi' të sëmundjes së paidentifikuar të zorrëve

Koreja e Veriut ka dërguar ekuipazhe mjekësore dhe hetues epidemiologjikë në një provincë që po lufton me shpërthimin e një sëmundjeje të zorrëve, njoftuan mediat shtetërore të dielën.

Të paktën 800 familje që vuajnë nga ajo që Koreja e Veriut e ka quajtur vetëm një “epidemi akute enterike” kanë marrë ndihmë deri më tani në Provincën Jugore Hëanghae.

Sëmundja Enteric i referohet traktit gastrointestinal dhe zyrtarët e Koresë së Jugut thonë se mund të jetë kolera ose tifoja.

Përhapja e re, e raportuar për herë të parë të enjten, detyron masa shtesë të kufizimit në vendin e izoluar në botë pasi lufton me mungesat kronike të ushqimit dhe një valë infeksionesh Covid-19.

Të dielën, agjencia shtetërore e lajmeve KCNA i detajoi përpjekjet parandaluese, duke përfshirë karantinat, “skanimin intensiv për të gjithë banorët” dhe trajtimin dhe monitorimin e veçantë të njerëzve të cenueshëm si fëmijët dhe të moshuarit.

Një “Ekip Kombëtar i Diagnostifikimit dhe Trajtimit të Shpejtë” po punon me zyrtarët lokalë të shëndetësisë dhe po merren masa për të siguruar që bujqësia të mos ndërpritet në zonën kyçe bujqësore, tha KCNA.

Puna e dezinfektimit është duke u kryer, duke përfshirë ujërat e zeza dhe mbeturinat e tjera, për ta garantuar sigurinë e ujit të pijshëm dhe atij shtëpiak, thuhet në raport.

KCNA gjithashtu i raportoi 19,310 raste të tjera të reja me ethe të dielën, pa detajuar se sa nga ata pacientë kishin rezultuar pozitivë për koronavirus.

Në përgjithësi, më shumë se 4.6 milionë kanë shfaqur simptoma të etheve qysh kur një shpërthim Covid u pranua për herë të parë në mes të majit./CNN