Veshje dhe prodhime tradicionale nga gratë e Istogut

Komuniteti i grave nga Istogu të organizuara nga Organizata Joqeveritare ABA zhvillojnë aktivitete të prodhimit në disa sfera.
Aktiviteti kryesor është prodhimi i ushqimeve tradicionale të zonës së Dukagjinit ku përfshihen Fliat,Kaqamaku,Bakllavat, Pitet dhe bukët tradicionale të zonës.

Po ashtu pjesë e këtij organizimi janë edhe prodhimet e rrobaqepësisë të cilat kryhen nga dizajnëve të zonës dhe qepen nga rrobaqepëset e trajnuara në qendër.
Fustanet moderne ato tradicionale të qepura nga pretarët e organizatës po ashtu janë produkt i komunitetit të grave
Duke blerë nga kjo ndërmarrje ju ndihmoni gratë e Istogut të zhvillohen dhe të rrisin kapacitetet e tyre.

Për të porositur dhe u informuar në detaje për ndërmarrjen ju mund të telefononi në numrat
049700500 dhe 044448047

Veshje tradicionale ‘Made in Kosova’