Driton Gashi para Komisionit Hetimor Parlamentar per rastin e 6 shtetasve turq- 15 nëntor 2018

Perfundon intervistimi i ish Drejtorit të AKI-së lidhur me deportimin e ‘gylenistëve’

Për rreth gjysmë ore, Komisioni Hetimor për deportimin e shtetasve turq nga Kosova ka marrë në pyetje për të dytën hetë ish-Drejtorin e Agjencisë Kosovare të Inteligjencës, Driton Gashi.

Njëjtë sikurse Ish-Drejtori i Policisë Shpebnd Maxhuni edhe Gashi u intervistua pa praninë e mediave dhe nuk sqaroi se pse ishte thirrur për të dytën herë nga i njëjti komision.

Ish- Drejtori i Policisë së Kosovës, tani Drejtor i AKI-së, Shpend Maxhuni, ka kërkuar që dëshmia e tij në Komisionin Hetimor për deportimin e gjashtë gyleniatëve në mars të vitit të kaluar, të bëhet pa prezencën e mediave.

Komisioni Parlamentar për Hetimitin e deportimit të gylenistëve kishte gjetur disa shkelje në këtë proces.

KALLXO.com kishte publikuar një seri hulumtimesh që zbardhin gjetjet e komisioni për mënyrën se si kishte ndodhur deportimi.

https://kallxo.com/gjnk/eksperti-amerikan-tri-prova-pse-gylenistet-e-deportuar-nuk-ishin-te-rrezikshem/?fbclid=IwAR207Wr8iEOBNigq_9FcqUFNIhoEq_hO42qWnYGlRNXcF2dayoYG_lYzTaA

08 Maj 2019 - 11:41

Adelina Ahmeti 08/05/2019 - 11:41
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend