Shefi i Policisë Shqiptare, Ardi Veliu, Foto: LSA

Në Shqipëri Konfiskohen 613 Kilogramë Kokainë Mes Bananeve

Policia shqiptare ka konfiskuar 613 kg kokainë të pastër zbuluar në një konteiner me banane që erdhi nga Amerika Latine.

Shefi i policisë shqiptare, Ardi Veliu, tha të mërkurën se policia kishte gjetur më shumë se 613 kg heroinë të pastër të fshehur në një konteiner me banane nga Kolumbia.

Droga u kalua përmes Maltës dhe Italisë përpara se të arrinte në destinacionin e tyre, një tregtar frutash dhe perimesh në Shqipëri, i quajtur Arbri Garden.

Policia po vëzhgonte mallin për disa ditë nga 19 shkurti, kur arriti në Durrës, deri në 28 shkurt, kur arriti në destinacionin e saj përfundimtar.

Policia nuk tha se si e kishin informacionin fillestar për mallin.

Ata kanë vlerësuar vlerën e tregut të kokainës në më shumë se 180 milionë euro.

Megjithatë, raportet e drogës evropiane nga viti 2016 vlerësojnë se kokaina po shitet tani për 46 deri në 91 euro për gram, duke treguar se konfiskimi shqiptar është me vlerë prej 28 deri në 56 milionë euro.

Konfiskimet e kokainës nuk janë të zakonshme në Shqipëri. Deri tani, Shqipëria ka qenë e njohur kryesisht si prodhues dhe eksportues i kanabisit.

Grupet shqiptare të krimit njihen gjithashtu për kontrollin e disa prej tregjeve afgane dhe marokene të rrëshirës së kanabisit.

Vendi konsiderohet si një pjesë e rëndësishme e rrugës ballkanike për heroinën afgane dhe pakistaneze.

Megjithatë, lidhjet e mundshme midis kriminelëve shqiptarë dhe Amerikës Latine u theksuan kohët e fundit, pasi një numër shqiptarësh u vranë në rrethana të panjohura në vendet e Amerikës Qendrore.

28 Shkurt 2018 - 15:14

Gjergj Erebara, BIRN 28/02/2018 - 15:14
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend