QKUK - Foto: KALLXO.com

Në QKUK Kryhet Operacion, i Vetmi i Llojit në Botë

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës është kryer një operacion me laparoskopi, që sipas mjekëve, është i vetmi në botë.

Ekipi i përbërë nga mjekët Salih Krasniqi, Elvis Ahmedi dhe Ismet Shaqiri gjatë këtij operacioni kanë hequr me laparoskopi një trup kontraceptiv të vendosur në mëlçi (hepar).

Siç ka njoftuar dr. Krasniqi në një postim në profilin e tij në “Facebook”, rastet e gjetura në literaturë përshkruajnë se kanë gjetur trupa të huaj (spirale), por të lokalizuara nën kërthizë. “Ndërsa ky është rasti i parë në botë me lokalizim në mëlçi (hepar)”, ka theksuar ai.

Ai ka publikuar një pjesë të operacionit.

Video-incizimin mund ta gjeni më poshtë.

08 Janar 2018 - 13:51

Naser Sertolli 08/01/2018 - 13:51
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend