Vendi i Parë në Histori që i Jep Nënshtetësinë një Roboti

Roboti është projektuar nga firma Hong Kong Hanson Robotics.

Arabia Saudite i ka dhënë nënshtetësinë një roboti, duke u bërë vendi i parë në histori që e bën këtë. Roboti, i quajtur Sofia, ‘foli’ këtë javë në një koferencë në Riad për të shprehur kënaqësinë e saj për dhënien e shtetësisë, të cilën ajo e përshkroi si ‘historike’.

Sofia është një robot humanoid i projektuar nga firma Hong Kong, Hanson Robotics. Ajo mund të animojë një gamë të plotë të shprehjeve të fytyrës, është në gjendje të ndjekë dhe të njohë fytyrat, të shikojë njerëzit në sy, të bisedojë dhe të tregojë anekdota.

Ajo madje ka websiten e saj. Arabia Saudite njohu statusin e Sofisë dhe e bëri atë shtetase të vendit të vet.

“Unë jam shumë e nderuar dhe krenare për këtë dallim unik. Është historike të jesh roboti i parë në botë që ka një shtetësi ”, tha Sofia në një intervistë me moderatorin Andrew Ross Sorkin./ 21 Media