Të punosh nga shtëpia së shpejti mund të thotë të punosh në Ishujt Barbados deri në një vit

Ata që punojnë nga distanca gjatë pandeminë CoVid-19 së shpejti mund të kenë mundësin të transferojnë zyrën e shtëpisë në Ishujt Barbados, sipas “Shërbimit të Informacionit të Qeverisë Barbados”.

Kryeministri Mia Amor Mottley njoftoi në rihapjen e një bari që së shpejti qeveria do të prezantojë një program 12-mujorë të Mirëseardhjes në Barbados për vizitorët që punojnë nga distanca, tha shërbimi i informacionit qeveritar në fillim të këtij muaji, shkruan CNN.

Testimi i shpejtë nuk është i disponueshëm për vendin në pandeminë coronavirus, e cili e ka bërë më të vështirë udhëtimin afatshkurtër në Barbados, tha Mottley. Ftesa për një vit është përgjigjja e Barbados dhe është ndihmë për vështirësitë ekonomike me të cilat kompanitë e udhëtimit dhe destinacionet turistike po përballen pasi njerëzit në të gjithë botën inkurajohen të qëndrojnë në shtëpi dhe të zbusin përhapjen e virusit.

Mottley shpreson se industritë në të gjithë vendin do të përfshihen në mikpritjen e udhëtarëve afatgjatë.

“Ju nuk keni nevojë të punoni në Europë, ose SHBA ose Amerikën Latine, ju mund të vini këtu dhe të punoni për dy muaj në një kohë; kthehuni dhe ktheheni”, tha Mottley.

“Por në mënyrë që ato gjëra vërtetë të rezonojnë, çfarë do të thotë? Do të thotë që ajo që ne ofrojmë duhet të jetë e klasit botëror dhe ajo që ne vazhdojmë të ofrojmë është e klasit botëror”.

Megjithëse ngadalë dhe me kujdes, disa ishuj të Karaibeve kanë filluar rihapjen e kufijve të tyre për vizitorët ndërkombëtarë këtë muaj.

Barbados filloi të rihapë kufijtë e saj më 12 korrik, por ekzistojnë kufizime për të parandaluar që udhëtarët të sjellin përsëri virusin në vend.

“Me mbërritjen në Barbados, udhëtarëve do t’u kërkohet të paraqesin prova të një rezultati negativ të testit PCR CoVid-19 dhe bar-kod për të pastruar imigracionin”, thuhej në një njoftim për shtyp nga Barbados Tourism Marketing, Inc.

American Airlines, një nga transportuesit më të mëdhenj të Karaibeve, rifilloi shërbimin e tij midis Miami dhe Antigua në fillim të qershorit.

Fluturimet e Air Canada në Barbados filluan të dielën, me British Airways rinisjen e fluturimeve nga Londra në 18 korrik dhe fluturimet Jet Blue nga Nju Jorku duke filluar nga 25 korriku, sipas një deklarate nga Barbados Tourism Marketing, Inc.

Vendi me afro 300,000 banorë ka filluar të qetësojë masat brenda kufijve të tij, përfshirë distancën fizike të tre këmbëve, ngjarje sociale me deri në 500 pjesëmarrës dhe ngjarje sportive me spektatorë. Barbados ka raportuar 103 raste të koronavirusit që prej fillimit të pandemisë, sipas të dhënave nga Universiteti Johns Hopkins.