Syzet e Reja do të Ndihmojnë Personat që Kanë Probleme me Shikimin

Në CES javën e ardhshme, C-Lab do të nxjerrë në pah disa projekte të reja, duke përfshirë edhe syzet inteligjente Samsung të Relúmĭno, të cilat do t’u vijnë në ndihmë atyre që kanë dëmtime dhe probleme me shikimin.

Syzet e zgjuara do të punojnë së bashku me një aplikacion në celular (kështu që smartphoni juaj bën pjesën më të madhe të punës) për të përmirësuar situata të ndryshme vizuale për ata që kanë probleme me shikimin.

“Modaliteti i rregullt” i syzeve i bën imazhet më të qarta duke dëshifruar skemat e objekteve në këndvështrimin e personit dhe i bën ato më të dallueshme.

Një tjetër mënyrë e quajtur “modaliteti i kthimit të ngjyrave” e bën më të lehtë për përdoruesit të lexojnë tekstin në një faqe ose në një ekran nga distanca normale.

Gjithashtu, ajo shfaq tekstin me kontrast të lartë për të përmirësuar më tej përvojën e leximit. C-Lab gjithashtu do të nxjerrë dy projekte në CES, njëra prej të cilave është direktuesi i drejtpërdrejtë portativ S-Ray.

Samsung pretendon se ky lloj i altoparlantëve transmeton tinguj që vetëm një person mund t’i dëgjojë.

Dy nga folësit, Mini dhe Handy, janë module të vogla drejtkëndëshe që mund t’i bashkëngjiten kompjuterit, rripit të dorës dhe sendeve të tjera, ose thjesht të përdoren për të mbushur hapësirën personale me zë.

Altoparlanti tjetër, i quajtur Neckband , është një altoparlant në formë C i cili ulet rreth qafës duke përçuar zërin pranë veshëve.

Folësit e aksesorit të qafës nuk janë të rinj, pasi Bose dhe LG kanë bërë pajisje të ngjashme në të kaluarën. Eksperimenti i fundit është GoBreathe, një pajisje e ngjashme me frymëmarrjen dhe aplikacionet e shoqëruara për të ndihmuar ata që kanë dëme në mushkëri ose ata që kanë kryer operacione të mushkërive.

Përdoruesit mësojnë se si të marrin frymë dhe të mësojnë teknika të reja të frymëmarrjes që mund t’i ndihmojnë ata të shërohen më shpejt.

GoBreathe do të ofrojë një shërbim në internet që mjekët mund t’i përdorin me pacientët e tyre për të monitoruar shërimin e mushkërive me kalimin e kohës. Nuk ka fjalë kur këto pajisje do të jenë në dispozicion për t’u blerë, por C-Lab i Samsung do t’i publikojë të gjitha në CES 2018./21Media

‘Hetimet Vazhdojnë’ për Forcat e Armatosura dhe Viza

by Erjonë Popova
NA NDIQNI

Send this to a friend