Studimi - Ushqyerja me gji e bebes i ndihmon nënat nga depresioni në jetën e mëvonshme

 

Gratë që ushqyen bebet kishin më pak të ngjarë për 2/3 të kenë probleme me shëndetin mendor.

Sa më shumë fëmijë aq më i madh ishte efekti, ka gjetur një studim ndërkombëtar.

Studimi i përbashkët amerikan dhe koreanes mori për studim nënat në moshën 50 vjeçare dhe më të vjetra, të cilat kishin kaluar nëpër menopauzë.

Organizata Botërore e Shëndetësisë rekomandon ekskluzivisht dhënien e gjirit gjatë muajve të parë të jetës së fëmijës, por vetëm një e treta e nënave britanike e provojnë atë në tërësi dhe shifrat po bien.