Pirja e mjaftueshme e ujit çdo ditë lidhet me disponim më të mirë, energji dhe lumturi të përgjithshme

Keni nevojë për një përforcues të menjëhershëm të humorit?

Përpara se të kapni çokollatën dhe të kaloni nëpër videot e qesharake, derdhni vetes një gotë ujë.

Një sondazh i fundit sugjeron se hidratimi i duhur mund të jetë çelësi për disponim më të mirë dhe lumturi më të madhe.

Sondazhi u krye nga OnePoll në emër të  pajisjeve shtëpiake të Bosch, dhe vlerësoi zakonet e hidratimit dhe nivelet e lumturisë së 2.000 amerikanëve.

Të anketuarit që pretendonin se pinin mjaftueshëm ujë çdo ditë raportuan nivele më të larta optimizmi, energjie dhe suksesi sesa ata që nuk arrinin sasinë e tyre ditore të ujit.

Në fakt, 41 përqind e pjesëmarrësve që pinin gjashtë ose më shumë gota ujë në ditë e renditën veten si “shumë të lumtur”.

Vetëm 12 përqind e pjesëmarrësve që pinin më pak se një gotë ujë në ditë thanë të njëjtën gjë; 40 për qind e pjesëmarrësve në kategorinë gjashtë ose më shumë e konsideronin veten gjithashtu njerëz optimistë, ndërsa vetëm 10 për qind e vullnetarëve në kategorinë një ose më pak mund të thonë të njëjtën gjë.

Nivelet e hidratimit ndikuan gjithashtu në mirëqenien e përgjithshme të të anketuarve.

Ata që pinin më shumë se gjashtë gota ujë në ditë thanë se zgjoheshin të rraskapitur më pak herë në javë sesa ata që konsumonin shumë më pak ujë.

Pyesni veten se si qëndrojnë këto gjetje në komunitetin shkencor?

Hulumtimet konfirmojnë se hidratimi luan një rol të rëndësishëm në nivelet e humorit dhe energjisë sepse ndikon në performancën njohëse.

Dehidrimi mund të dëmtojë shpejt funksionin e trurit, sipas një punimi të botuar në ACSMs Health and Fitness Journal/Telegrafi/