Një simptomë që shfaqet në pozicionin shtrirë tregon një sëmundje të rrezikshme të zemrës

Nëse e vëreni këtë, drejtohuni menjëherë te mjeku!

Frymëmarrja e shkurtër nuk duhet të jetë një simptomë alarmante, nëse shfaqet, për shembull, pas një aktiviteti të rëndë fizik.

Megjithatë, nëse ndodh papritur ose kur jeni shtrirë, atëherë mund të jetë shenjë se diçka nuk shkon me zemrën, transmeton Telegrafi.

Një nga problemet që tregohet nga gulçimi kur jeni shtrirë është insuficienca e zemrës, një problem serioz shëndetësor që shfaqet kur zemra nuk mund të pompojë mjaftueshëm gjak.

Presioni i lartë i gjakut, obeziteti, konsumimi i tepërt i alkoolit dhe mosha janë disa nga faktorët e rrezikut për këtë problem shëndetësor, pavarësisht se insuficienca e zemrës është një problem shëndetësor relativisht i zakonshëm.

Pavarësisht se dështimi i zemrës është një problem shëndetësor relativisht i zakonshëm, shumë nuk e dinë se cilat janë simptomat dhe për këtë arsye edhe gulçimi në një pozicion shtrirë nuk shoqërohet me të.

Ekspertët shpjegojnë se, tek një person plotësisht i shëndetshëm, kur është në pozicion shtrirë, gjaku arrin pa pengesa në ekstremitete dhe kthehet në zemër. Megjithatë, në insuficiencën kardiake, zemra nuk mund të “përballojë” sasinë e gjakut që merr, kështu që ka depozitim të lëngjeve në mushkëri dhe gulçim.

Nëse e keni këtë simptomë, sigurohuni që të shkoni te mjeku, por edhe nëse keni vështirësi në frymëmarrje, jeni tepër të lodhur ose vëreni ënjtje të ekstremiteteve të poshtme. /Telegrafi/