Ilustrim

Myku në dollapë: Si ta eliminoni dhe si të zhdukni erën e tmerrshme

Fjala ‘myk’ i referohet një shumëllojshmërie organizmash, përfshirë grupin e kërpudhave dhe majatë. Sporet e mykut zakonisht shpërndahen në ajër.

Për shkak të lagështisë, nxehtësisë, ventilimit të dobët ose papastërtive, kjo shumëllojshmëri e kërpudhave depozitohet në mjediset shtëpiake dhe zhvillohet për të krijuar koloni të vërteta.

Nëse konstatoni myk në dollapët tuaj, si fillim hiqini veshjet që aty. Vëreni muret e dollapit ose sirtarët për të parë nëse ka njolla të errëta dhe jeshile që tregojnë praninë e mykut.

Nëse i keni vënë re, holloni dy lugë zbardhues në një litër ujë.

Produkte antimykotike:

Vendosni nëpër rafte e sirtarë sa më shumë zarfe silici ose përdorni silic xhel.

Kur t’i lani sipërfaqet, thajini menjëherë në mënyrë që të mos i lini hapësirë krijimit të mykut.

Siguroni ventilim të mirë. Lërini hapur dyert dhe dritaret.

Futini rrobat në dollap kur të jenë tharë mirë.

Spërkasni herë pas here uthull të bardhë të tretur në ujë të ngrohtë. /Rtklive