Metodat që ju ndihmojnë ta zhdukni aromën e pakëndshme të këpucëve

Ekzistojnë disa metoda mjaft të thjeshta për ta zhdukur aromën e pakëndshme nga këpucët.

Sodë buke

Soda e bukës thith si lagështinë ashtu edhe aromat. Vendosni një lugë gjelle sodë buke në secilën këpucë në mbrëmje dhe lini të qëndrojnë gjatë natës. Në mëngjes, shkundni këpucët dhe do të zbuloni se nuk ka asnjë shenjë ere të pakëndshme.

Pudër për foshnje

Është po aq e dobishme sa soda e bukës. Ekzistojnë dy përdorime: vendosni pak pudër në secilën këpucë dhe lini brenda natës ose vendosni pluhur direkt në këmbët tuaja dhe parandaloni ose thithni djersën.

Parandalon zhvillimin e baktereve

Lini këpucët në ballkon dhe vendosni një degëz livando në secilën këpucë. Kjo bimë vret çdo baktere në këpucë dhe aromat do të zhduken.

Lëvore të agrumeve

Asnjëherë mos hidhni lëvoret e portokallit, limonit ose mandarinave. Lini këto lëvore brenda natës në këpucë dhe nuk do të ndjeni erën e pakëndshme në mëngjes.

Vaj esencial të çajit

Ju mund ta merrni këtë vaj esencial nga një farmaci dhe është më efektive për eliminimin e aromës së pakëndshme nga këpucët. Ky vaj shërben gjithashtu si një deodorant për këpucët. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të hidhni disa pika të këtij vaji në këpucë. Vaji esencial i çajit do të largojë bakteriet dhe aromat e pakëndshme.

Si të ruhet higjiena e duhur e këmbëve?

Sapo të ktheheni në shtëpi, lani këmbët dhe ndërroni çorapet. Vishni gjithmonë çorape pambuku. Vendosni këpucët në ballkon ose para derës. Përdorni një nga metodat e përmendura më lart./21Media

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!