Ilustrim

Me këto vitamina e mbani veten në formë të mirë gjatë vjeshtës dhe dimrit

Këtë shtesë me ushqim duhet ta marrin të gjithë.

Shumica sot pinë shtesa të ndryshme të ushqimit, mirëpo shumica e tyre fare nuk janë të nevojshme për shëndetin.

Vitaminat dhe mineralet janë të domosdoshme – pa hekur, vitaminë C apo kalcium, për shembull, trupi nuk mund të funksionojë si duhet. Mirëpo, janë të nevojshme shumë sasi të cilat me siguri i merrni nga artikujt ushqimorë, nëse ushqeheni shëndetshëm.

Nga fillimi i tetorit e deri në fund të marsit, nuk kemi mjaft rreze dielli, në mënyrë organizmi të mund ta sintetizojë vitaminën D aq sa e është e nevojshme.

Kjo vitaminë rregullon sasinë e kalciumit dhe fosfatit në trup, prandaj është e domosdoshme për eshtra, dhëmbë dhe muskuj të shëndetshëm.

Vitaminat dhe mineralet janë të domosdoshme – pa hekur, vitaminë C apo kalcium, për shembull, trupi nuk mund të funksionojë si duhet. Mirëpo, janë të nevojshme shumë sasi të cilat me siguri i merrni nga artikujt ushqimorë, nëse ushqeheni shëndetshëm.

Kjo vitaminë rregullon sasinë e kalciumit dhe fosfatit në trup, prandaj është e domosdoshme për eshtra, dhëmbë dhe muskuj të shëndetshëm.