Kuptimi i Saktë i Hashtagut

Mbase e dimë kuptimin e përgjithshëm por a dimë si sqarohet detajisht kjo fjalë Hashtagu ka filluar të përdorej qysh para 10 viteve në datën e 23 gushtit nga Kris Messina , ish-punonjësi i “Uber”-it dhe “Google , i cili e përdore për t’i organizuar grupet në “Twiiter”.

Qysh prej asaj kohe hashtagu përdor në të gjitha rrjetet sociale , kurse në vitin 2014 fjala hastag hyri edhe në fjalorin e anglisht të Oxfordit që sqarohet kështu: Një fjalë apo një frazë që paraprihet nga një shenjë thurjeje e përdorur në faqet e internetit dhe në aplikacionet e mediave sociale, veçanërisht në “Twitter”, për të identifikuar mesazhet mbi një argument specifik./21Media

Kaçaniku në pritje të ujit

by Qëndresë Mustafa
NA NDIQNI

Send this to a friend