Ilustrim

Katër gjërat që ju pengojnë të humbni peshë

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, obeziteti në botë është gati trefishuar gjatë 40 viteve të fundit.

Humbja e peshës mund të jetë me të vërtetë e vështirë – njerëzit përpiqen të qëndrojnë në dieta të ndryshme, të bëjnë ushtrime dhe jo vetëm.

Megjithatë, ka zakone të caktuara që shumica prej nesh praktikojnë në baza ditore që pengojnë përpjekjet tona për humbjen e peshës.

Më poshtë ju sjellim disa gjëra që ju pengojnë të humbni peshë. Në fakt, disa nga këto gjëra ju ndihmojnë të fitoni peshë!

Duke lënë mënjanë mëngjesin

Hulumtuesit kanë konfirmuar se njerëzit që hanë mëngjes kanë tendencë për të fituar më pak peshë se ata që e tejkalojnë atë. Studimi ka shqyrtuar 350 të rritur dhe ata që kanë ngrënë mëngjesin çdo ditë kanë pasur shiritat më të vegjël se ata që nuk kanë përfshirë mëngjesin në oraret e tyre të përditshme.

Është shumë e logjikshme pse: Nëse nuk hani ushqim në mëngjes, ju keni më shumë gjasa të jeni të pangopur gjatë drekës dhe të hani më shumë, përcjell rtv21.tv.

Nuk pini ujë mjaftueshëm

Uji i pijshëm ndihmon për të djegur më shumë kalori dhe përfiton humbje peshe.

Një studim i grave me mbipeshë ka treguar që rritja e marrjes së ujit ka pasur ndikim në peshën e tyre.

Rezultatet kanë treguar se në një vit, pirja e një litre ujë në ditë ka çuar në 2 kg humbje peshe.

Konsumimi i ushqimeve pa yndyrë

Kjo mund të duket paradoksale, por duke qëndruar në dietë pa yndyrë mund të çojë në shtimin e peshës shtesë.

Heqja e yndyrës nga ushqimi do të ju bëjë të vdisni më shumë dhe të rezultojë në ngrënjeje.

Për më tepër, heqja e yndyrave nga produktet e qumështit ju pengon të absorboni kalcium dhe vitaminat A dhe D.

Të hutuar kur hani

Nëse ju do të hani ushqimin tuaj, përpiquni të bëni atë pa shikuar serinë tuaj të preferuar ose duke mos-shfletuar nëpër rrjetet sociale. Të qenit i hutuar gjatë ngrënies ju bën të hani më shumë, kanë thënë studiuesit. Ndërkohë, duke i kushtuar vëmendje vaktit tuaj do t’ju lejojë të shijoni më shumë dhe të keni më shumë kontroll mbi sasinë e ushqimit që konsumoni./21Media