Flamuri Modern Italian Mbush 221 Vjet

Flamuri modern italian u përdor për herë të parë më 7 janar të vitit 1797.

Flamuri i përbërë nga 3 shirita me gjerësi të barabartë vertikalë, trengjyrësh; bardh, kuq e gjelbër, ku e bardha përfaqëson Alpet e mbuluar me dëborë, ngjyra e gjelbër përfaqëson fushat dhe kodrat e vendit, e kuqja, gjakun i derdhur në luftërat italiane për pavarësi.

Një interpretim tjetër është se gjelbra përfaqëson shpresën, e bardha besimin dhe e kuqja dashurinë hyjnore.

Këto ngjyra, gjithashtu u referohen 3 virtyteve teologjike: besim, shpresë, bamirësi. /21Media

Kaçaniku në pritje të ujit

by Qëndresë Mustafa
NA NDIQNI

Send this to a friend