Erdogan: 15 Korriku ka Qenë Betejë e Re

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan deklaroi se lufta kundër puçistëve më 15 korrik të vitit të kaluar, ka qenë betejë e re e Çanakalasë për Turqinë.

“Ky popull me vite ka luftuar kundër puçeve dhe forcave tradhtare, por edhe 15 korriku konfirmoi guximin dhe fuqinë e vet”, tha Erdogan në Ankara në tubimin e përkujtimit të dëshmorëve të 15 korrikut.

Një vit më parë Turqia kaloj në një grushtet i cili përfundoj me arrestimin e qindra pjesëtarëve të ushtrisë Turke dhe dhjetëra të vrarë.