Një xhiro rreth botës para se ta humbin shikimin

Një familje kanadeze do ta bëjë një xhiro rreth botës para se fëmijet e tyre ta humbasin shikimin.

Përfitimet e fjetjes në errësirë ​​të plotë

Para ardhjes së teknologjisë moderne, ne kishim vetëm dy burime bazë drite në dispozicion – Diellin dhe Hënën, por kohët moderne na kanë distancuar nga natyra dhe ...

Si u përgatit raketa e re që NASA do të nisë drejt Hënës

Kur raketa e NASA-s “Artemis I” të niset për në hapësirë të hënën, më 29 gusht, ky do të jetë kurorëzimi i viteve të tëra ...

Tharja e një lumi në Teksas nxjerr në shesh gjurmë të dinosaurëve

Gjurmë të shumta që i përkasin dinosaurit Acrocanthosaurus u zbuluan së fundmi në parkun shtetëror të Luginës së Dinosaurëve në veriperëndim të Teksasit, pasi temperaturat ...

Në Hungari shkarkohen udhëheqësit e parashikimit të motit, shkak parashikimet e gabuara

Qeveria hungareze shkarkoi udhëheqësin e shërbimit të parashikimit të motit të Ukrainës dhe zëvendësin e saj të hënën, dy ditë pasi një ...

Nëse të gjithë do të udhëtonin me biçikletë, bota do ta zgjidhte lehtësisht problemin e gazrave serrë

Bota do të lëshonte rreth 700 milionë tonë më pak gazra serë çdo vit – më shumë se emetimet vjetore të Kanadasë – nëse të gjithë do të ngasin biçikleta, ...