Salla e mbledhjeve | Foto: Kuvendi i Kosovës

Miratohet Ligji për Ekzekutimin e Sanksioneve Penale

Është miratuar në lexim të dytë Projektligji për Ekzekutimin e Sanksioneve Penale.

Në seancën e sotme, deputetët e Kuvendit të Kosovës miratuan Projekligjin për Ekzekutimin e Sanksioneve Penale.

Pro projektligjit votuan 63 deputetë, ndërsa katër abstenuan.

Me këtë ligj që u miratua sot rregullohen dënimet penale, dënimet për kundërvajtje, masa e trajtimit të detyrueshëm dhe aplikimi i masës së paraburgimit.

Ky projektligj u miratua pa amendamentin e deputetit Nait Hasani që parashihet zvogëlim të dënimeve të të dënuarve për një të tretën.

Projektligji për Ekzekutimin e Sanksioneve Penale nuk ishte miratuar në seancën e kaluar më 11 prill, pasi shumë nga deputetët edhe pse ishin në seancë, nuk votuan.

Nuk Votohen në Kuvend Pikat e Mbetura

Ambasadori amerikan Delaëie e kishte kërkuar miratimin e Projektligjit për Ekzekutimin e Sanksioneve Penale, pasi kishte thënë se me të politikanët nuk munden t’i shfrytëzojnë lidhjet e tyre për t’i shpëtuar burgut.

Kuvendi sot miratoi edhe programin e punës së tij për 2017-ën me 57 vota pro, 14 kundër dhe katër abstenime.

Programin e punës e kritikoi deputetja e LDK-së Melihate Tërmkolli.

“Ky më shumë është program teknik se politik. Do të duhej të ishte e kundërta, do të duhej që të promovonte e të nxirrte ligje që promovojnë politika të caktuara.  Më shumë kemi plotësim ndryshime sesa ligje të reja. Kjo tregon jo seriozitet në radhë të parë të kryetarit të Kuvendit”, tha Tërmkolli.

18 Prill 2017 - 11:42

Erjonë Popova 18/04/2017 - 11:42
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend