Kancelarja gjermane, Angela Merkel - Foto: REL/Reuters

Merkel: Proteksionizmi Nuk Është Përgjigje Ndaj Tarifave Amerikane

Bashkimi Europian do të synojë të sigurojë një përjashtim nga plani amerikan për tarifat e çelikut dhe aluminit, ka thënë sot kancelarja gjermane, Angela Merkel, duke shtuar se proteksionizmi nuk është qasja e duhur për tregtinë ndërkombëtare, transmeton Reuters.

Merkel që është betuar sot për mandatin e katërt si kancelare gjermane, ka thënë se ka parë një “krizë të multilaterizmit”, të cilës BE-ja mund t’i përgjigjej në mënyrë më të mirë, duke vendosur në radhë të parë një front të përbashkët apo duke biseduar me Shtetet e Bashkuara.

“BE-ja pret të jetë e përjashtuar nga tarifat amerikane, mirëpo do të niset drejt Organizatës Botërore për Tregti për vendosjen e masave të saj, nëse Uashington vazhdon tutje”, kanë thënë zyrtarët europianë.

“Do të mundohemi ta arrijmë atë. Nuk mund të them paraprakisht nëse ajo do të funksionojë apo jo. Ne kemi thënë gjithmonë se dëshirojmë tregti të drejtë duke u bazuar në marrëveshjen e Organizatës Botërore të Tregtisë”, ka thënë Merkel.

“Në qasjen tonë europiane, sipas pikëpamjeve të mia apo qëndrimit të Gjermanisë, proteksionizmi nuk është përgjigjja e duhur”, ka shtuar ajo. (REL)

14 Mars 2018 - 20:20

REL 14/03/2018 - 20:20
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend