Foto: Kallxo.com

Ish-shefi i prokurimit dëshmon në gjykimin e ish-drejtorit Arsimit në Drenas

Ish-drejtori i Drejtorisë së Arsimit në Komunën e Drenasit, Sadik Tahiraj, është ulur në bankën e të akuzuarit për t’u përgjigjur në akuzat për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar.

Prokuroria po akuzon Sadik Tahirajn se në cilësinë e drejtorit të Drejtorisë Komunale të Arsimit në Drenas, i kishte kaluar kompetencat e tij duke i mundësuar përfitim vetes dy bizneseve.

Seanca gjyqësore vazhdoi me dëgjimin e dëshmitarit Mehmet Rama, i cili ishte ftuar nga gjykata për të ofruar disa të dhëna lidhur me procedurën e tenderimit, i cili kishte qenë zyrtar i prokurimit publik në Kuvendin Komunal të Drenasit.

Dëshmitari Rama deklaroi se kishte qenë  shef i Zyrës së Prokurimit në Komunën e Gllogovcit në vitin 2015 ndërsa i shpjegoi gjykatës detyrat dhe përgjegjësitë e tij në këtë post.

Ai tha se kontrata dhe aneks kontrata janë ndjekur sipas procedurës së prokurimit.

“ Po dhe atë jam i bindur qind për qind. Krejt janë zhvillu procedurat, edhe ka pasur njoftime dhe çdo send ka qenë në rregull”, tha Mehmet Rama.

Gjyqtari i rastit Naser Foniqi e pyeti dëshmitarin nëse ish-drejtori i Arsimit, tani i akuzuari Sadik Tahiraj, kishte marrë pjesë në ndonjë hap të procedurës.

“Gjatë kësaj procedure, Drejtori i Arsimit si autorizues ka bërë kërkesë që të zhvillohet procedura e prokurimit.  Drejtoria e Arsimit s’ka pasë njerëz profesionalë dhe kompetentë, ka qenë Drejtoria e Urbanizimit, paramasat i kanë hartuar Drejtoria për Urbanizëm të cilat edhe tash i hartojnë dhe mbikëqyrjen edhe sipas ligjit e cakton menaxheri Zyrtari Kryesor Administrativ – Kryetari i Komunës dhe zakonisht është caktu prej urbanizimit për arsye se drejtori i Arsimit nuk ka pasur inxhinierë, për arsye se me ligj duhet të jetë njeri profesional me përvojë”, tha dëshmitari.

Tutje dëshmitari shtoi se “roli i autorizuesit si Drejtor është që projekti i vet të kryhet sa më shpejt dhe sa më mirë, sepse duhet t’i përgjigjet kuvendit (komunal)”.

Në pyetjen gjyqtarit Naser Foniqi nëse i kujtohet rasti i renovimit të kulmit të shkollës “Rilindja” në fshatin Dobroshevc dëshmitari deklaroi se nuk kishte qenë në rrjedha.

“ Jo, por e di se më vonë jam informuar se renovimin e kulmit e ka bërë një firme e Dobroshevcit, mirëpo as sot nuk jam në rrjedha as a ka pasë urdhër për me  u kry ato punimet,  as a ka pasë raport të pranimit. Rastet emergjente janë në drejtori për emergjencën dhe drejtoria për emergjencë e ka pasë edhe stafin edhe përshkrimin e punëve, punëtorët i ka pasë për raste emergjente”, shtoi tutje ai.

Dosja e Prokurorisë e ngarkon Tahirajn se pa përfillur procedurat e tenderimit kishte angazhuar kompanitë “A&I Group” SH.P.K dhe “Al Trade” Sh.P.K. për ndërtimin e depos për dru dhe thëngjill të shkollës fillore “Rasim Kiçina” në Drenas dhe rregullimin e kulmit të shkollës fillore “Rilindja” në Dobroshec.

Sipas aktakuzës, pa u përfillur procedura e tenderimit, është lidhur marrëveshja e mirëkuptimit në mes Sadik Tahirajt dhe “Al Trade” për furnizimin me material për ndërtimin e depos për thëngjill në shkollën “Rasim Kiçina” për të cilën është dashur Komuna e Drenasit të paguajë shumën prej 8,543.31 euro.

Ndërsa me “A&I”, Sadik Tahiraj kishte lidhur marrëveshje mirëkuptimi për rregullimin e kulmit të shkollës fillore “Rilindja” pa përfillur procedurat e tenderimit, për të cilën Komuna e Drenasit kishte paguar 17,043.50 euro.

Nexhat Demaku rrëfehet në Gjykatë për punësimin pa konkurs për të cilin akuzohet

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!