Gjykimi për krime lufte ndaj të akuzuarit Zoran Gjukiq - 19.12.2019

Gjykimi për krime lufte, Gjukiq sillet i prangosur në Gjykatë - Pamje

Zoran Gjukiq, i akuzuar për krime lufte ndaj civilëve shqiptarë në lagjen “Kristal” të Pejës në mars të vitit 1999, është sjellë i prangosur para gjykatës së Prishtinës, ku po ballafaqohet me akuzat që rendojnë ndaj tij.

Ai është sjellë i prangosur para trupit gjykues, ku pritet të vazhdojë gjykimi ndaj tij.

Zoran Gjukiq akuzohet nga Prokuroria Speciale se në muajt mars-prill të vitit 1999 në lagjen Kristal të Pejës, si pjesëtar i grupeve kriminale, të veshur me uniforma policore, ushtarake dhe paramilitare serbe kishin hyrë dhunshëm në shtëpitë e shqiptarëve dhe pasi i kanë maltretuar fizikisht dhe psiqikisht, kanë plaçkitur dhe i kishin detyruar banorët të dalin nga shtëpitë e tyre e pastaj i kanë vrarë.

Sipas prokurorisë, Zoran Gjukiq akuzohet për veprat penale krime lufte në shkelje të rëndë të Konventës së Gjenevës dhe krime lufte në shkelje të rëndë të ligjeve dhe zakoneve që zbatohen në konfliktet e armatosura që nuk janë të karakterit ndërkombëtar.

Gjykimi për krime lufte ndaj të akuzuarit Zoran Gjukiq – 19.12.2019
Gjykimi për krime lufte ndaj të akuzuarit Zoran Gjukiq – 19.12.2019
Gjykimi për krime lufte ndaj të akuzuarit Zoran Gjukiq – 19.12.2019
Gjykimi për krime lufte ndaj të akuzuarit Zoran Gjukiq – 19.12.2019
Gjykimi për krime lufte ndaj të akuzuarit Zoran Gjukiq – 19.12.2019
Gjykimi për krime lufte ndaj të akuzuarit Zoran Gjukiq – 19.12.2019
Gjykimi për krime lufte ndaj të akuzuarit Zoran Gjukiq – 19.12.2019

Gjykimi për krime lufte: Dëshmitarja flet për vrasjen e burrit dhe kunatit në Pejë në mars 1999

Prokuroria sfidon alibinë e të akuzuarit për vrasjen e shqiptarëve në lagjen ‘Kristal’ të Pejës

.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!