Gjakovë - Kryefamiljari pranon se kishte kanosur familjarët e tij

 

Gustin Prenkaj, i akuzuar për lëndim të lehtë trupor dhe kanosje ndaj familjarëve të tij, para gjykatëses së rastit Besarta Doli, u deklarua i fajshëm.

Akuza e ngritur nga prokurorja Mone Syla, rëndon të akuzuarin Gustin Prenkaj se i njëjti kishte përdorur forcë ndaj vajzës së tij Drita Nreja dhe kanosur edhe gruan e tij Zoje Prenkaj dhe djalit Elvis Prenkaj.

“Për të dy veprat jam fajtor, kërkoj falje, ka ndodhë e ishalla nuk përsëritet më kurrë”, deklaroi i akuzuari Gustin Prenkaj.

Ndërsa, të dëmtuarit Drita Nrejaj, Zoje Prenkaj dhe Elvis Prenkaj nuk kërkuan kompenzim dëmi.

Për këtë vepër penale, i akuzuari Gustin Prenkaj kishte qenë në paraburgim një muaj.

Shpallja e aktgjykimit e këtij rasti, u caktua të bëhet me datën 25 shtator.

Sipas aktakuzës, në muajin qershor të këtij viti, i akuzuari Gustin Prenkaj duke përdorur forcën i kishte shkaktuar lëndime të lehta trupore vajzës së tij, Drita Nreja.

Aktakuza thotë se rasti ka ndodhur për shkak të mosmarrëveshjeve të shumta në mes të akuzuarit Gustin Prenkaj dhe familjarëve të tij.

Në aktakuzë thuhet se Gustin Prenkaj kishte kapur për fyti vajzën e tij Drita Nrejaj dhe i kishte shkaktuar lëndime të lehta trupore, mirëpo në atë moment kishte ndërhyrë djali i tij Elvis Prenkaj për ta larguar të akuzuarin.

Aktakuza shpjegon se në të njëjtën ditë, i akuzuari Gustin Prenkaj me sëpatë në dorë kishte kanosur gruan e tij Zoje Prenkaj dhe fëmijët Drita Nreja dhe Elvis Prenkaj, duke ju drejtuar me fjalët fyese “tani do të ju vras”.