Foto: Kallxo.com

Enver Sekiraqa me 6 mars do ta sfidojë dënimin me 30 vjet burgim

Gjykata e shkallës së dytë me 6 mars do të mbajë seancën ndaj Enver Sekiraqës, i dënuar dy herë për nxitje në vrasjen e Triumf Rizës.

Enver Sekiraqa kërkoi drejtësinë në gjykatën e Apelit, pasi mori vendimin me të cilin u dënua me 30 vjet me burg për porositjen e vrasjes së Triumf Rizës.

Avokatja Kosovare Kelmendi, mbrojtëse e të akuzuarit Sekiraqa, kishte goditur këtë vendim me ankesë mbi të gjitha bazat ligjore.

Sekiraqa, në maj të vitit 2016 ishte dënuar me 37 vjet burgim për nxitjen e vrasjes së Triumf Rizës.

Ndërsa Arben Berishës, si ekzekutor tani të ndjerit Riza i është shqiptuar dënim me 37 vjet burgim efektiv.

Enver Sekiraqa sipas aktakuzës ngarkohet se kishte nxitur Arben Berishën për vrasjen e Triumf Rizës me datën 30 gusht 2007.

Gjithnjë sipas Prokurorisë, Triumf Riza ishte vrarë me datën 30 gusht 2007 pasi kishte dalë nga lokali ‘AM:PM’, duke shkuar në drejtim të makinës së tij ishte qëlluar me 11 plumba prapa shpinës nga Arben Berisha dhe tre prej tyre ishin vdekjeprurës për të.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!