Ligjet e Pafavorshme të Pronës për Gratë

Një hulumtim i emisionit “Drejtësia në Kosovë” i cili transmetohet të premten në RTK në orën 22:20 trajton defektet në ligje dhe risitë në amandamentet e reja të propozuara nga Ministria e Drejtësisë për të garantuar të drejta për gratë në pronë.

Hulumtimi ka zbuluar se amendamentet e reja të Ministrisë së Drejtësisë nuk trajtojnë situatat si ajo e Shyhrete Berishës nga Suhareka, gruas të cilës nuk i garantohet trashëgimia e pasurisë të lënë nga burri i ndjerë.

Hulumtimi poashtu nënvizon defekte të tjera në ligje ndërsa flet edhe për risitë e reja të ligjeve

Hulumtimi dhe intervista me ministren e Drejtësisë, Dhurata Hoxha, dekanin e Fakultetit Juridik, Haxhi Gashi dhe Shefin e Zyrës Ligjore të BIRN, Petrit Kryeziu transmetohen të premten nga ora 22:20 në RTK.

16 Mars 2017 - 14:53

Kallxo 16/03/2017 - 14:53
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend