Zhvillimet rreth drejtësisë - LIVE

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet debati për gjetjet e Departamentit amerikan të Shtetit në sistemin e drejtësisë të Kosovës.

Pse nuk ka përgjegjës për dështimet e rasteve të korrupsionit dhe si trajtohen ato?

Pse ka mungesë të profesionalizmit në hetimin e rasteve të krimit të organizuar?

A rrezikojnë rastet e dhunimit të 11-vjeçares dhe vrasjes së 35-vjeçares të mbyllen pa dhënë askush llogari nga sistemi?

Kush i ka fajet për dënimet e lehta në rastet e korrupsionit?

A mjaftojnë vërejtjet me shkrim e me gojë që të disiplinohen gjyqtarët e prokurorët kur bien ndesh me ligjin?