Vuçiq për panelin në Davos: Kurti ndoshta do të thotë fjalë të shëmtuara për Serbinë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, është pyetur nga gazetarët se çfarë do të ndodhë nesër në një panel me liderë nga Ballkani Perëndimor në Forumin Ekonomik Botëror në Davos.

Vuçiq është përgjigjur se Albin Kurti ndoshta do të thotë fjalë të shëmtuara për Serbinë, shkruan RTS.

Vuçiq theksoi se ai ka biseduar me shumë njerëz në Davos, me liderë të BE-së dhe shumë ekspertë ekonomikë dhe liderë botërorë, si  kryeministrat e Luksemburgut dhe Lihtenshtajnit, pastaj Spanjës dhe vendeve të tjera, si dhe me shefen e FMN-së, Kristalina Georgijeva dhe liderët e vendeve afrikane dhe aziatike.

“Është puna jonë dhe të gjithë duken të shqetësuar për atë që do të ndodhë në botë dhe të gjithë kërkojnë të blejnë më shumë ushqime dhe qymyr, axhenda e gjelbër ka rënë pak. Të gjithë po e bëjnë atë që të mund të mbijetojnë në të ardhmen dhe të shikojnë se si për të zgjidhur çështjen “Ukrainasit morën shtëpinë ruse këtu dhe tani përfaqësojnë krimet ruse atje dhe morën me qira edhe një tjetër. Këtë vit Davosi u shënua me ngjyra ukrainase, gjë që është mjaft e logjikshme dhe e pritshme”, tha Vuçiq.