Ibrahim Rugova | Foto Facebook

Vjosa Osmani kujton ish-presidentin Rugova në 14 vjetorin e vdekjes

Nënkryetarja e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Vjosa Osmani ka thënë se ish-presidenti Ibrahim Rugova ishte themeluesi i Kosovës së pavarur.

Ajo, nëpërmjet Facebook-ut, ka thënë se elitat politike në Kosovë duhet të mësojnë nga urtësia e tij.

“Në katërmbëdhjetë vjetorin e vdekjes së udhëheqësit dhe themeluesit të Kosovës së pavarur e moderne, Presidentit Ibrahim Rugova, më shumë se kurrë kemi nevojë të mësojmë prej urtësisë së tij politike, së pari, për të ndërtuar ura të brendshme, dhe pastaj, për t’i mirëmbajtë dhe riparuar urat me miqtë tanë ndërkombëtarë”, ka shkruar Osmani.

“Rugova, sa qe gjallë, na ka mësuar se me miq mund të sendërtohet çdo aspiratë, kurse pa ta, e ardhmja e vendit tonë është e mjegullt. Po ashtu, Rugova na ka lënë testamentin e përhershëm të nevojës për bashkëpunim të brendshëm pa të cilin nuk mund të konsolidojmë shtetin tonë, si dhe domosdonë që të përcjellim rrugën e vullnetin që qytetarët tanë të urtë e të durueshëm e trasojnë për ne, nëpërmjet votës së tyre”, thuhet tutje në postimin e saj.

Edhe sot, kur Kosova ka mbetur pa institucione, Osmani ka thënë se virtytet e ish-presidentit Rugova duhet të marren shembull për të tejkaluar dallimet politike.

“E sot, vlerat e veprimtarisë së Presidentit historik janë të domosdoshme, sidomos në këto ditë të vështira, kur vendi ynë është para vendimeve të rëndësishme politike, që lidhen me zhvillimet e brendshme dhe të jashtme. Në këto ditë të acarta, figura e urtë e tij, na ndihmon që të tejkalojmë vetveten dhe mosdurimin për njëri-tjetrin, drejt bashkimit për interesat e përgjithshme të vendit dhe në respekt të plotë të vullnetit qytetar. I përhershëm kujtimi për Presidentin dhe njeriun e madh të Kosovës, Dr. Ibrahim Rugova!”, thuhet në fund të postimit të Vjosa Osmanit.