Yakutsk, Screenshoot

'Vishuni si një lakër': Si të mbijetoni në Yakutsk, i njohur si qyteti më i ftohtë në botë (VIDEO)

Temperaturat kanë rënë në -50 gradë Celsius këtë javë në Yakutsk gjatë një të ftohti anormalisht të gjatë në qytetin siberian të njohur si më i ftohti në botë, raporton Reuters.

I vendosur 5,000 km në lindje të Moskës në ngricën e përhershme të Lindjes së Largët Ruse, banorët e qytetit të minierave shpesh shohin se termometri bie rregullisht nën -40.

“Nuk mund ta luftosh. Ose përshtatesh dhe vishesh në përputhje me rrethanat ose vuan” – tha Anastasia Gruzdeva, jashtë me dy shalle, dy palë doreza dhe disa kapele.

“Ti nuk e ndjen vërtet të ftohtin në qytet. Ose ndoshta është thjesht truri që të përgatit për të dhe të thotë se gjithçka është normale” – shtoi ajo në qytetin e mbuluar nga mjegulla e akullt.

Një tjetër banore, Nurgusun Starostina, e cila shet peshk të ngrirë në një treg pa pasur nevojë për frigorifer, tha se nuk kishte sekrete të veçanta për të përballuar të ftohtin.

“Vetëm vishu ngrohtësisht” – tha ajo. “Në shtresa, si një lakër!”