Ambulanca për Coronavirus - KALLXO

VIDEO: Duartrokitje falënderuese për mjekët, policët dhe zjarrfikësit nëpër qytetet e Kosovës

Përderisa gjatë sitës së sotme në Kosovë numri i të prekurve me coronavirus ka shkuar në 9, Qeveria e Kosovës ka shpallur gjendje emergjente për shëndetin publik.

Për të përkrahur dhe falënderuar stafin shëndetësor, policët dhe zjarrfikësit për punën e tyre pa orar, disa qytetarë kanë ndërmarrë një nismë për t’i duartrukituar ata nga ballkonet e shtëpive.

“Ftoj që Prishtina por edhe Kosova në orën 21:00, të duartrokas nga ballkoni heronjëve që janë në detyrë: mjekëve, infermierëve, policisë, zjarrëfiksëve dhe të gjithë atyre që kujdesen për ne. E tërë Kosova me ju”, është mesazhi që po shpërndahet në rrjetet sociale Facebook e Instagram.

Duartrokitjet kanë filluar në orën 21: 00.

 

Më poshtë gjeni disa video që janë dërguar në adresë të KALLXO.com nga qytetarët. Në këto video dëgjohen duartrokitjet e qytetarëve në disa lagje të Prishtinës, në Fushë Kosovë dhe në Pejë.

Lagja Dardania në Prishtinë

 

Rruga “Ismajl Dumoshi” në Prishtinë

Rruga C në Prishtinë

Në Fushë Kosovë

Në Pejë