Vendimi i gjykatës zvicerane mbi qiranë e punëtorëve që punojnë nga shtëpia

Një gjykatë zvicerane ka vendosur që kompania duhet të mbulojë një pjesë të qirasë së punëtorëve të saj të largët. Cilat janë implikimet?

Një vit më parë në Zvicër, një vendim i Gjykatës Supreme Federale nëse kompanitë duhet të ndihmojnë në pagimin e qirasë së punëtorëve në distancë kaloi kryesisht pa u vënë re, shkruan BBC.

Në vendimin e saj në 23 Prill 2019, gjykata më e lartë e vendit vendosi që nëse një punonjësi i kërkohet të punojë nga shtëpia, kompania duhet të paguajë një pjesë të qirasë. Në raste si, punëtorë me kohë të pjesshme nuk kanë pse të marrë me qira një apartament të madh ose të bëjë shpenzime të tjera shtesë duke punuar në distancë, por përsëri kanë të drejtë në një rimbursim mujor të qirasë prej 150 CHF (157 dollarë, 127 £). Ky veprim i gjykatës ndodhi sepse në raste kur punëtori punon nga shtëpia kompania ka mundësi që të kursente zyrën që punëtori do ta shfrytëzonte.

“Punëdhënësi duhet të kompensojë punëtorin për përdorimin e biznesit të tij në banesën tuaj, nëse nuk keni një vend pune të përshtatshëm kompania duhet të siguroj për këtë pjesë”, shpjegon Martin Müller, partner dhe drejtues i punësimit në firmën juridike Pestalozzi në Zvicër. Ai krahason kompanitë që rimbursojnë punonjësit që përdorin makinën e tyre personale për qëllime biznesi me rastin e lartpërmendur. “Punonjësi paguan sigurimin e makinës, etj., Por ligji thotë se punëdhënësi duhet të marrë një pjesë”.

Megjithëse vendimi kryesisht fluturoi nën radar, ka gjetur rëndësi të përtërirë në rastin e Covid-19. Me pjesën më të madhe të forcës punëtore të Zvicrës që punon nga shtëpia gjatë pandemisë, vendimi ka nxitur një debat të konsiderueshëm. Do të thotë që çdo punonjës që punon tani nga tryeza e kuzhinës së tij për shkak të Covid-19 duhet të presë të marrë një subvencion?

“Proporcion me pagën”

Jo saktësisht, thotë Müller. Vendimi nuk i jep të drejtën automatikisht të gjithë atyre që punojnë nga shtëpia në kompensim, shpjegon ai. Një faktor vendimtar është nëse një punonjës duhet të punojë në distancë ose zgjedh ta bëjë këtë, nëse mund të punoni edhe nga zyra, atëherë qiraja juaj nuk do të kompensohej.

Në Cyrih, një kompani mund të presë që të paguajë midis 3,000 CHF 5,000 (3,148 $ – 5,247 $; 2,553 £ – 4,255)) me qira zyre për çdo punonjës në vit, vlerëson dega Cyrih e Shoqatës Zvicerane e Qiramarrësve. Por Müller thotë se nuk është kostoja e hapësirës për zyra që vendos masën e kompensimit për punonjësit që punojnë në shtëpi, por paga e tyre. Ai ka hartuar kontrata që përmbajnë rimbursime të qirave në të kaluarën (përfshirë para vendimit), shpesh për kompanitë e huaja që punësojnë punonjës në Zvicër, por që nuk kanë një zyrë atje.

“Duhet të jetë disi proporcionale me pagën ose ju rrezikoni që organet tatimore të kërkojnë kompensimin si të ardhur”, thotë ai. “Për një punonjës me kohë të plotë, kjo zakonisht qëndron midis CHF 250 dhe CHF 500”.

Edhe pse shumë punëtorë zviceranë nuk kishin zgjidhje tjetër përveç krijimit të një zyre shtëpie, kur shteti Zviceran hyri në bllokim, Müller thotë se konsensusi i përgjithshëm në komunitetin ligjor është se vendimi nuk vlen për situatën aktuale unike. “Në rastin e Covid-19, punëdhënësit mbanin zyrat dhe vendin e punës të punonjësve të tyre”, thotë ai. “Punëdhënësi nuk ka kursyer para duke mos siguruar një zyrë”. Ishte gjithashtu në interesin e vet të njerëzve për sa i përket sigurisë për të punuar në distancë, shton ai.

 

Dobësitë e mundshme

Fredy Greuter, zëdhënësi i Konfederatës Zvicerane të Punëdhënësve, thotë se megjithëse raportet e mediave në lidhje me aktvendimin fillimisht i bën ndërmarrjet e shqetësuar për implikimet e menjëhershme të tij, ajo shqetësim ka zbehur. Por ai shton se shumë kompanitë janë duke eksploruar konceptin e kompensimit të qirasë, si pjesë e përcaktimit të asaj që mund të duket puna e rregullt nga shtëpia pas Covid-19.

Ai thekson se kompensimi i qirasë mund të vijë me një dobësi; mund të mos jetë gjithmonë i dobishëm financiarisht për punonjësit. “Kjo mund të nënkuptojë që lejet e tjera standarde, të tilla si për ushqim ose udhëtime, të bien”, thotë ai. Puna e përhershme në shtëpi, madje edhe me një pagesë të pjesshme të qirasë, gjithashtu mund të nënkuptojë më pak para nëse pagat e lidhura për të jetuar në qytete të shtrenjta bien kur punëtorët e largët bazohen në zona me kosto më të ulët jetese, siç ka sugjeruar CEO i Facebook Mark Zuckerberg në SHBA.

Dhe ndërsa Greuter pret që puna në shtëpi të bëhet më e përhapur, ai nuk mendon se kompanitë do të nxitojnë të zvogëlojnë objektet e zyrave në të ardhmen e afërt. Një tranzicion mund të vijë kur ndërmarrjet e ardhshme zhvendosen ose rinovojnë hapësirat e tyre, mendon ai, por tani për tani “punëdhënësit po kuptojnë se si t’i sjellin njerëzit me siguri në zyrë”.

 

Zgjedhja e shtëpisë tuaj

Megjithatë, të tjerë besojnë se rimbursimet e qirave ka të ngjarë të bëhen më të zakonshme për shkak të ndryshimeve të shkaktuara nga Covid-19. “Shumë punëdhënës panë që zyra e shtëpisë funksionon mirë dhe se jo të gjithë punonjësit gjithmonë duhet të jenë të pranishëm”, thotë Thomas Geiser, një profesor në Universitetin e Shën Gallen. Edhe pse është shumë shpejt të shihet ndonjë ndikim në tregun e pasurive të patundshme, ai beson se një zhvendosje në punën e largët mund të ndikojë mirë në mënyrën se si njerëzit zgjedhin akomodimin e tyre. Disa nga këto shenja janë tashmë atje.

Menaxheri dixhital Celine Zemp, 24 vjeç, mori në konsideratë mundësinë e rritjes së punës nga shtëpia kur zgjodhi një banesë për t’u ndarë me motrën e tij nga korriku e tutje. Dyshja kishin planifikuar të zhvendoseshin në një apartament me dy dhoma gjumi afër Cyrihut, por përfunduan të nënshkruanin një qira në një me një dhomë gjumi shtesë të cilën ata synojnë ta përdorin si zyrë shtëpie. Në vend që të rritnin buxhetin e tyre, ata komprometuan për vendndodhjen. “Për shkak të dhomës shtesë, ne zgjatëm kërkimet tona nga një 10-minuta në një udhëtim 20-minutësh,” thotë Zemp.

Ndërsa kompania e Zemp ka zyra dhe nuk pret që ata të kontribuojnë në qiranë e saj, fakti që ajo po fabrikon shtëpinë e ardhshme duke punuar në zgjedhjen e saj të apartamentit është i rëndësishëm. Dhe, ndërsa kompanitë vlerësojnë të ardhmen e tyre pas-koronavirus me shumë njohuri të reja në lidhje me atë që është e mundur për sa i përket punës në distancë, vendimi i Gjykatës Supreme do të luajë një rol në planifikimin e tyre.

Geiser parashikon se do të bëhet normë që punëdhënësit të mbulojnë një pjesë të qirasë së punëtorëve të tyre të largët. “Unë supozoj se do të bëhet shumë e përhapur, veçanërisht kur çështja mori vëmendje kaq të madhe në shtyp”.

Përgatiti: Denis Ibishi – KALLXO