Ndërprerja e energjisë elektrike Foto: KALLXO.com Foto: KALLXO.com

Vendbanimet në të cilat nesër do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 17.05.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë 

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Grashtic Radashec (Kodi: 14016001) prej 10:00 deri në  ora 15:00

Vendet: Grashticë dhe Radashec.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehen TS-at:

TS 10/04[kV] Hotel Baci (kodi: 19100008032) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] D 3 (kodi: 19100008057) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] Mikro 1 (kodi: 19100008030) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] IPKO (kodi: 19100008080) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] C-12 (kodi: 19100008033) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] U-3 (kodi: 19100008034) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] D-1 (kodi: 19100008031) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] Mikro 5 (kodi: 19100016054) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] Mikro 2 (kodi: 19100016053) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] Mikro 3 (kodi: 19100016052) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] Soliterat (kodi: 19100016029) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] D6 (kodi: 19100016112) nga ora 09:00 deri në 17:00

TS 10/04[kV] D9 (kodi: 19100016113) nga ora 09:00 deri në 17:00

Vendet: Bulevardi Dëshmorët e Kombit, rr.Zija Shemsiu, Ulpiana U3  VI.POD, rr.Agim Ramadani nr.14, Ulpiana D-4-1-17 dhe rr.Agim Ramadani nr.13.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i linjave te reja, ndërrimi i kthinave në TS Ipko LOT 43 (2022) Feeder 6 – Ulpiana.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ledinat (kodi: 53000001) nga ora 10:30 deri 14:30

Vendet: Gramaqel, Beleg, Baballoq, Dubravë, Irzniq, Ledinat dhe Prokolluk.

Arsyeja:  Mirëmbajtje preventive, ndërrim shtylle fshati Dubravë.

2.

Nga TS 110/10 kV  Istog do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rakoshi (kodi:54000001)  nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Zhakovë, Rakosh, Cërkolezi, Sine, Mojstir, Shushicë, Uqë dhe Suriganë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, bartje e shtyllave, ndërrim i izolatorëve dhe pastrim traseje, lokacioni Uçë, Shushicë dhe Zhakovë.

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gremniku (kodi: 52000011) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Gremniku, Dollci, Qupeva,Vlljaku, Dushi, Sferka, Perqeva, Rastoka, Kpuzi dhe Qeskova.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i rrjetit të ri, projekti: Sverk Salidint.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Budakova  ( kod: 32000008) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Budakovë, Çardak, Dardhishtë e Epërme, Dardhishtë e Ulët, Dragaqinë, Greiçec, Mohlan, Papaz, Reqan, Staravuçinë dhe Vërshec.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtje preventive i daljes 10kV (shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Reshtani (kodi: 32000017) nga ora 12:00 deri 17:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit dhe Mareci.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV sipas zgjidhjes teknike.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 kV Shtime do të ndërprehet:

LP 10kV Koshare (kodi: 41046005)  nga ora 09:30 deri 14:30

Vendet: fshatrat: Gllavicë, Koshare, Lagja e Salihajve (Poredime) (një pjesë) dhe Lubovci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rregullimi i lidhjes unazore.

2.

Nga TS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Betoni (kodi: 40041002)  nga ora 09:30 deri 14:30

Vendet: Rr.”Prizrenit”, Saraishta, Lloshkobare, Llojza, Kosinë, Slivova, Dremjak dhe bizniset private.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rregullimi i lidhjes unazore.

Punime nga palët e treta

1.

NS 35/10[kV] Ferizaj 2 do të ndërprehet:

Nga Dalja 10[kV]  KosovaTransi 1 (kodi:40041038)  nga ora 09:00 deri 16:30

Vendet:rr.Mic Sokoli, rr. Vëllezërit Gërvalla dhe rr. Naim Frashëri,  nga një pjesë.

Arsyeja: Punime sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.