Ujësjellësi i Prishtinës kërkon nga konsumatorët ta kursejnë ujin

Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Prishtina”, ka njoftuar se janë rritur kërkesat për ujë të pijshëm dhe ka kërkuar nga konsumatorët ta kursejnë atë pasi një gjë e tillë është e domosdoshme.

Kjo kompani tutje ka bërë të ditur se niveli i ujit në liqenet akumuluese Batllava e Badoci është i kënaqshëm dhe është stabil dhe 24 orë pa ndërprerë.

“Liqeni i Batllavës (0,43 m) është nën nivelin maksimal të kapërderdhjes, ndërsa liqeni i Badocit (2.55 m) nën nivelin e kapërderdhjes”, thuhet në njoftim.

Kompania ka dhënë edhe disa udhëzime përë qytetarët për të ndaluar keqpërdorimin e ujit.

Më poshtë e gjeni të plotë komunikatën e KRU “Prishtina”:

Kursimi i ujit të pijshëm i domosdoshëm, rriten kërkesat për ujë

Prishtinë , 10 qershor – Të dashur qytetarë/ konsumatorë të Kompanisë Rajonale të Ujësjellësit,, Prishtina,, sh.a., ju njoftojmë se niveli i ujit në liqenet akumuluese Batllava e Badoci është i kënaqshëm. Liqeni i Batllavës (0,43 m) nën nivelin maksimal të kapërderdhjes, ndërsa liqeni i Badocit (2.55 m) nën nivelin e kapërderdhjes.

Ne kemi edhe plane konkrete për menaxhimin e thatësirës dhe në varshmëri të niveleve parashikohen edhe hapat që duhet te merren për menaxhimin e situatave në akumulacione dhe burime nëntokësore në vitet me thatësira që vijnë si rezultat i ndryshimeve klimatike në tokë.

Vendet, sidomos ato të botës në zhvillim dhe rajone të tjera që tashmë janë duke vuajtur nga mungesa e ujit, ka gjasa të mbajnë peshën e thatësirës dërrmuese ne dekadën që po hyjmë. Pra, theksojmë edhe njëherë se, është shumë me rëndësi që të gjithë së bashku ta menaxhojmë përdorimin e ujit të pijshëm dhe të raportojmë me kohë rrjedhjet e ujit dhe keqpërdorimet .

Jemi duke hyrë në sezonin e verës dhe menjëherë ka filluar rritja e kërkesës për ujë të pijshëm në zonën e shërbimit edhe pse, furnizimi me ujë të pijshëm është stabil dhe 24 h pa ndërprerë.

Konsumatorë të nderuar,

Shpenzimi racional i ujit të pijshëm në këtë periudhë është i domosdoshëm.

Uji sot nuk duhet të shfrytëzohet në mënyrë të pakontrolluar, me ç’rast mund t’i zvogëlojmë rezervat e ujit të pijshëm!

Roli i ujit është thelbësor për qeniet e gjalla dhe planetin, ai na nevojitet për pije, shtëpi dhe kopshte, por me rëndësi është ta kuptojmë domethënien e përdorimit jo të drejtpërdrejt të ujit si për prodhim, furnizim dhe zhvillim.

Cfarë mund të bëjë secili prej nesh, për të ndaluar keqpërdorimin e ujit: –

– Mos lejoni të rrjedhë ujë kot nga rubineti juaj,

– Mos përdorni ujin e pijshëm për të larë veturat,

– Mos përdorni ujin e pijshëm për ndërtime të shumta në qytet,

– Mos pastroni trotuaret me ujin e pijshëm,

– Mos harroni t’i mbyllni çezmat tuaja, pasi lani dhëmbët e fytyrën,

– Mos ujisni lulet, kopshtet dhe arat,

– Paguani rregullisht ujin që konsumoni,

– Mos lejoni ndërhyrjet pa leje në rrjetin e ujësjellësit,

Të gjithë jemi përdorues të ujit, prandaj ne jemi edhe përgjegjës për ta shfrytëzuar atë në mënyrë të drejtë.