Logoja e rrjetit social, Twitter.

Twitter njofton se punëtorët do të lejohen të punojnë nga shtëpia ‘përgjithmonë’

Kompania “Twitter” tha ata që duan të kthehen në zyrë  nuk do ta bëjnë këtë  të paktën deri  në shtator dhe rihapja do të jetë “e kujdesshme”.

Twitter do t’i lejojë punonjësit e tij të punojnë nga shtëpia “përgjithmonë”, tha zyrtari kryesor ekzekutiv Jack Dorsey  në një email  të marten, raporton The Guardian.

Një zëdhënës nga Twitter konfirmoi vendimin për The Guardian, duke thënë se kompania ishte “një nga kompanitë e para që filloi në një model pune nga shtëpia”, për shkak të COVID-19, por nuk parashikon të jetë një nga të parët që kthehet në zyrat e saj.

Twitter ka “inkurajuar fuqimisht” të punojë nga shtëpia që nga 2 mars dhe i ka mandatuar punonjësit të punojnë nga shtëpia duke filluar nga 11 mars.

Punonjësit që preferojnë të punojnë nga distanca, tani mund ta bëjnë këtë pafundësisht, tha  Twitter në deklaratën e tij.

Ata që duan të kthehen në zyrë, ndoshta do të duhet të presin deri të paktën në shtator.