Trump e anashkalon pyetjen kur u pyet nëse ai planifikon të abuzojë me pushtetin nëse rizgjidhet

Ish-presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës Donald Trump u ka thënë vazhdimisht mbështetësve të tij se do të shërbejë si “hakmarrës” i tyre nëse ai zgjidhet përsëri në 2024.

Mirëpo kur u pyet në lidhje me abuzimin me pushtetin ose kërkimin e ndëshkimit, Trump iu shmang përgjigjeve të drejtpërdrejta.

“Jo, jo, përveç ditës së parë. Ne po mbyllim kufirin dhe pastaj do të shpojmë, shpojmë, shpojmë. Pas kësaj, unë nuk jam diktator” – ka thënë Trump, raporton CNN.

Pavarësisht pohimeve për të qenë një “diktator” në ditën e parë për veprime specifike politike, planet e fushatës së Trump lënë të kuptohet për një përdorim të paprecedentë të pushtetit ekzekutiv, duke përfshirë riformësimin e Departamentit të Drejtësisë, emërimin e një prokurori special kundër Joe Biden dhe riklasifikimin e punonjësve të shërbimit civil për të ushtruar. më shumë kontroll. Kjo qasje shihet si potencialisht nxitëse e betejave ligjore dhe konflikteve politike nëse ndiqet.

Nëse Trump zgjidhet president vitin e ardhshëm dhe e ndjek planin që po zhvillojnë tani fushata e tij dhe aleatët e tij, ekspertët ligjorë thonë se kjo do të çonte në vite betejash ligjore dhe përplasjesh politike me Kongresin mbi kufijtë e autoritetit presidencial.

Ndërkohë, Presidenti Biden ka shprehur shqetësime për implikimet e një presidence të Trump, duke theksuar nevojën për të parandaluar fitoren e Trumpit si një arsye domethënëse për të kërkuar një mandat të dytë.

Biden, ka thënë se kërcënimi i paraqitur nga një tjetër presidencë e Trumpit është thelbësore për arsyetimin e tij për ta kërkuar një mandat të dytë.

Biden u tha donatorëve demokratë të martën se nuk ishte i sigurt se do të kërkonte një mandat tjetër nëse Trump nuk do të kandidonte për Shtëpinë e Bardhë, një vlerësim veçanërisht i sinqertë i arsyetimit të tij të rizgjedhjes, ndërsa ai po futet në një rimeç të mundshëm me rivalin e tij të vitit 2020.

“Nëse Trump nuk do të kandidonte, nuk jam i sigurt se do të kandidoja”, ka deklaruar presidenti Biden, duke thënë se demokratët “nuk mund ta lënë Trumpin të fitojë”./CNN

Përgatiti: Nuhi Shala