Talibanët tentojnë ta rregullojnë imazhin, fotografohen me kapitenin e ekipit kombëtar

Talibanët tentojnë të hedhin poshtë imazhin e krijuar anti-sport duke zhvilluar një takim me kapitenin e ekipit kombëtar afgan të kriketit.

Në një fotografi të postuar në llogarinë Twitter të grupit në gjuhën arabe shihen udhëheqësit politikë duke u takuar me kapitenin dhe sulmuesin e skuadrës Hashmatullah Shahidi, raporton BBC.

Sipas njoftimit, pjesëmarrësit në takim folën për “programet e ardhshme dhe mënyrat për të përmirësuar performancën dhe standardin e ekipit”.

Gjatë sundimit të tyre të mëparshëm, nga 1996 në 2001, talebanët vendosën kufizime të rënda në sportet e organizuara.

Ditët e fundit, grupi ka qenë i prirur të portretizojë jetën duke u kthyer gradualisht në normalitet në Afganistan.

Sidoqoftë, Bordi i Kriketit në Afganistan kohët e fundit tha se priste që autoritetet talebane në hyrje të bllokonin planet për krijimin e një ekipi kombëtar të grave. Që nga marrja e Kabulit nga talebanët më 15 gusht, ka pasur thirrje ndërkombëtare për evakuimin emergjent të lojtarëve femra nga Afganistani./BBC