Foto: Ansambli 'Shota'/Facebook

Sot është Dita Ndërkombëtare e Vallëzimit

Sot është dita ndërkombëtare e Vallëzimit. Që nga viti 1982, çdo vit, më 29 prill shënohet Dita Ndërkombëtare e Vallëzimit.

Vendimi për shënimin e kësaj dite është marrë nga Këshilli Ndërkombëtare i Vallëzimit dhe UNESCO.

29 prill është edhe ditëlindja e Zhan Zhorzh Noverit, i cili ishte një nga reformatorët e famshëm të kërcimit.

Me një mesazh urimi për këtë ditë ka dalë Shoqata Sindikale e Pavarur e Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve, “SHOTA’.

Deri më tani, asnjë institucione kulturor nuk ka paralajmëruar ndonjë aktivitete për shënimin e kësaj dite.