Malcolm Simmons

Simmons i shkruan letër të hapur Kurtit

Malcolm Simmons, ish-gjykatës në EULEX-it, i ka shkruar letër të hapur kryeministrit të Kosovës, Albin Kurtit.

Në letrën drejtuar Kurtit, Simmons thekson se ka 3 muaj që ka kërkuar të raportojë në Kuvend për skandalet dhe gjykimet e padrejta nga EULEX. Edhe pse, me mision të sundimit ligjit, ky mision vetëm ka shkelur ligjin.

Ai edhe nëpër deklarata publike ka shprehur vullnetin të raportojë dhe të ndihmojë institucionet në hetime me punën e EULEX-it në Kosovë.

Simmons, i cili ka punuar si gjykatës në gjykatat e Kosovës që nga viti 2008 dhe në Misioni Evropian për Sundim të Ligjit-EULEX, deri në vitin 2017.

Më poshtë mund të lexoni letrën e plotë të Simmons. RTK