Publikimi i raportit “Trajtimi i rasteve të të drejtave të punëtorëve nga Inspektorati i Punës dhe Gjyqësorit", Foto: KALLXO.com

Siguria e punëtorëve - LIVE

Sonte në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet debati për sigurinë e punëtorëve në Kosovë.

Sa punëtorë vdiqën si pasojë e lëndimeve në vendin e punës?

A u përmbush premtimi i Qeverisë për rritjen e numrit të inspektorëve?

A ka dorëzuar Inspektorati i Punës ndonjëherë kallëzim penal në Prokurori?

Sa biznese në Kosovë e kanë kryer vlerësimin e rrezikshmërisë në punë?

Sa efektiv është treguar sistemi i drejtësisë në trajtimin e rasteve për të drejtat e punëtorëve?

Për këtë temë po debatojnë : Hekuran Nikçi, Kryeinspektor i Punës, Ilir Murtezaj, drejtor i Administratës Tatimore të Kosovës, Kastriot Berisha, zyrtar ligjor në BIRN.