Si funksiononte skema e kontorollit të cilësisë së naftës?

Në muajin mars, emisioni “KallxoPernime”, ka transmetuar hulumtimin rreth krijimit të trupave inspektuese për kontrollin e cilësisë së naftës duke gjetur shkelje e ngritur dyshime përformën e funksionimit të kësaj fushe.

Skema e kontrollit të cilësisë së naftës funksiononte përmes njeriut i cili inicioj këtë punë, ish ministri i Ministrisë së Tregtisë nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Endrit Shala.

Ndërsa njëri nga personat i cili përfitonte nga ky vendim ishte baxhanaku i Endrit Shalës, Valdet Teneqja, kompania e të cilit u emëruar për kontrollin e cilësisë së naftës.

Ndërsa, personi i cili i vendosi rreth kësaj skeme është ish ministri i Nismës Socialdemokrate, Vesel Krasniqi, i cili vendosi që certifikata e konformitetit të mos lëshohet nga Dogana e Kosovës por nga kompanitë private, e i njëjti nuk e shfuqizonte udhëzimin administrativ edhe pse kishte pranuar disa shkresa nga kryeministri Avdullah Hoti.

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, nëpërmes një vendimi, u kishte dhënë dy kompanive të drejtën për kontrollin e cilësisë së naftës: kompanisë së Jakup Gashit dhe kompanisë së Valdet Teneqes.

Për më shumë rreth skemës, mund të ndiqni hulumtimin e KALLXO.com rreth kësaj teme.

 

Gjatë ditës ë sotme, ministrja e Ministrisë së Tregtisë, Rozeta Hajdari njoftoi se kontrolli i cilësisë së naftës, i është kthyer Doganës së Kosovës.

Udhëzimi administrativ i Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë kontrollin e cilësisë së naftës këtë vit ia mori Doganës së Kosovës dhe e kaloi te trupat inspektuese private të emëruara nga kjo Ministri.

Vendim – Kontrolli i naftës kthehet në Doganë

‘Pingpongu’ mes kryeministrit Hoti dhe ministrit Krasniqi për shfuqizimin e udhëzimit administrativ për kontrollin e naftës