ShSKUK tregon për gjendjen e pacientëve me COVID-19

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se po trajtohen 33 pacientë, 22 post-COVID dhe 11 të tjerë të konfirmuar me COVID-19 pozitiv.

Sipas njoftimit, me oksigjeno-terapi janë 8 pacientë, kurse në kujdes intensiv në Spitalin e Gjakovës është 1 pacient.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme: Klinika Infektive, 4 pacientë, Klinika e Pulmologjisë, 18 pacientë post-COVID, Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive, 1 pacient me maskë oksigjeni, Spitali i Gjakovës, 4 pacientë, Spitali i Pejës, 4 pacientë, Spitali i Ferizajt, 2 pacientë.

Në Kosovë janë 324 raste aktive me COVID-19.