Shpend Ahmeti - Kryetar i Prishtinës - FCB

Shpend Ahmeti gjobitet për mosrespektim të masave kundër COVID-19

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, është gjobitur gjatë ditës së djeshme për mosrespektim të masave kundër COVID-19.

Ai në një postim në rrjetin social Facebook ka thënë se ka festuar ditëlindjen me familjen e tij në një hapësirë private ndërsa më pas aty kishin shkuar Policia dhe inspektorët e AVUK-ut.

“Mbrëmë kam festuar ditelindjen me familje në një hapësirë private – jo biznis – ku kemi qenë rreth 15 persona prej të cilëve gjysma familjarë (në mes tyre bashkëshortja dhe fëmijët). Ende pa filluar dhe rreth orës 20 (dy orë para orës policore) kanë ardh tre kerre të policisë dhe 2 të Avuk të cilët më kanë thënë se dikush ka lajmëruar dasëm…”, ka shkruar Ahmeti.

Ai shton se lajmërimi ishte bërë ende pa filluar ahengu familjar.

“U çudita se si pa nisur ende një mbledhi familjare në hapësirë private, dikush paska lajmëruar “dasëm”.  Unë kërkova që të gjobitemi sipas ligjit. Unë dhe mysafirët u dënuam me gjoba për mosmbajtje të distancës dhe maskave. Nga 35 euro. Në këso rrethanash dhe pa hyrë në konspiracione, me sinqeritetin më të madh e falënderoj Policinë e Kosovës dhe AVUK për sjellje profesionale gjatë vizitës”, shton tutje Ahmeti.

“Mua mbledhia private më kushtoi më shtrenjtë, por rregullat vlejnë edhe për kryetarin pa marr parasysh se a pajtohem me masat apo jo. P.s. Kjo ishte mënyrë e mirë me tregu se sot kam ditëlindjen”, ka përfunduar Ahmeti.