Shitja e dyshimtë - LIVE

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet hulumtimi për shitjen e dyshimtë të një prone dhe shtëpie në Prishtinë.

Në emision publikohen audio dhe video-incizimet që dëshmojnë se si u bë kontrata.

Si u  bë marrëveshja fillestare e shitjes së shtëpisë dhe pronës?

Pse kjo marrëveshje ndryshoi në zyrat e noteres?

Rrëfimet se si çmimi fillestar u rrit për 20 mijë euro në kontratën e noteres.

Si e arsyeton noteria rritjen e çmimit?

Në pjesën e dytë të emisionit shfaqen pamjet nga aksioni Inspektoratit të Punës në ndaljen e punimeve në ndërtesat shumëkatëshe në qytetin e Skenderajt.

A kanë kontrata të punës punëtorët e ndërtimtarisë?

Cilat rregulla nuk i respektojnë punëdhënësit karshi punëtorëve në punishtet e tyre?

Nga mosrespektimi i këtyre rregullave a u rrezikuan vetëm punëtorët apo edhe qytetarët?