Shenjat që paralajmërojnë se nuk duhet injoruar dhimbjet e shpinës

Sot, dëgjojmë shpesh që shumë njerëz për arsye të ndryshme vuajnë nga dhimbjet e shpinës. Disa me dhimbje më të vogla, disa më të mëdha e disa me shimbje të pandërprera dhe të tmerrshme të shpinës.

Sipas Shoqatës Amerikane të Kiropraktikës, 80% e njerëzve vuajnë nga këto dhimbje në një moment të jetës së tyre, ndërsa sipas Qendrës për Kontrollin e Sëmundjeve, gratë janë më të rrezikuara se meshkujt që të përjetojnë dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës.

Ekspertët rekomandojnë njerëzit që të vizitoheni te mjeku nëse përjetojnë dhimbje të shpinës për më shumë se 6 javë.

Ja cilat janë shenjat që paralajmërojnë se nuk duhet injoruar dhimbjet e shpinës

1. Dhimbja e shpinës shoqërohet me dhimbjet e këmbëve

2. Dhimbja e shpinës shoqërohet me probleme me ekuilibrin

3. Dhimbja e shpinës shoqërohet me probleme me zorrët ose fshikëzën e urinës./Rtv21