Sejdiu: 17 shkurti realizimi i projektit të madh politik të shqiptarëve të Kosovës

Kosova sot feston 13-vjetorin e Pavarësisë, të shpallur në 17 shkurt të vitit 2008. Presidenti i atëhershëm Fatmir Sejdiu sot në 13-vjetorin e Pavarsisë, ka thënë 17 shkurti i 2008-ës është realizimi i projektit të madh politik të shqiptarëve të Kosovës, të cilit i printe presidenti Ibrahim Rugova dhe është realizimi i amanetit të komandantit legjendar Adem Jashari. “17 Shkurti 2008, është realizimi i projektit të madh politik të shqiptarëve të Kosovës, të cilit i printe Presidenti Dr. Ibrahim Rugova, për Liri, Pavarësi dhe Demokraci. Është realizimi i amanetit të komandantit legjendar Adem Jashari”, ka shkruar Sejdiu.

Postimi i plotë i ish presidentit Fatmir Sejdiu, në llogarinë e tij në rrjetin social facebook.

Të dashur miq,

Sot shënojmë 13 vjetorin e Pavarësisë së Republikës së Kosovës. Është ky përvjetor, i cili, mbi të gjitha çdo vit na bën krenarë për gjithë përpjekjet dhe sakrificat e bëra brez pas brezi deri në 17 Shkurtin e vitit 2008, kur edhe shpallëm pavarësinë e vendit tonë.

Janë përpjekje të mëdha qëndrese e mbijetese të viteve të vështira të vendit tonë. Edhe përkundër gjithë asaj trysnie, arritëm të organizohemi e të dëshmojmë se dimë t’ia dalim mbanë edhe në rrethanat më të rënda, kur po rrezikohej qenia jonë.

Përtej përkushtimit, dëshmuam dhe organizuam vendin tonë edhe në rrafshin politik, dhe në atë praktik. Mbi të gjitha, përcaktimi ynë në rrugëtim ishte garanca më e madhe në realizimin e përpjekjeve tona.

Përpjekjet tona ishin për të ruajtur jetën brenda vendit, dhe për të realizuar qëllimin tonë për liri, pavarësi dhe demokraci. Përcaktimi dhe përkushtimi ynë, fituan përballë atyre që nuk zgjidhnin as mjete, e as mënyra për të realizuar politikë e projekte të vazhdueshme të spastrimit etnik dhe të zhbërjes së Kosovës.

Në rrethana krejtësisht të paqëndrueshme, qëndruam duke ruajtur të sotmen dhe luftuar për të ardhmen. Dhe në këtë përpjekje, janë dëshmitë e secilit qytetar që jetoi e veproi në Kosovë, e për Kosovën. Janë dëshmitë e punës së mësuesve, mjekëve dhe të gjithë atyre që duke rrezikuar vetveten dhe familjet e tyre, ndryshuan fatin kolektiv të kësaj shoqërie.

Kombinimi i rezistencës paqësore dhe asaj të armatosur, rezultoi me lirinë e vendit, falë edhe përkrahjes së fuqishme të miqve tanë ndërkombëtarë.

Falë kësaj përkrahje, përveç lirisë, arritëm që më 17 Shkurt 2008 të realizojmë edhe projektin tonë për Pavarësi.

17 Shkurti 2008, është realizimi i projektit të madh politik të shqiptarëve të Kosovës, të cilit i printe Presidenti Dr. Ibrahim Rugova, për Liri, Pavarësi dhe Demokraci. Është realizimi i amanetit të komandantit legjendar Adem Jashari.

Zoti e bekoftë Kosovën!

Zoti i bekoftë njerëzit e mrekullueshëm të saj!