Samiti i parë i lumenjve - LIVE

Sonte në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet debati për Samitin e lumenjve, që është organizuar për herë të parë në Kosovë, më 15 tetor.

Panelistë në këtë debat janë: Dajana Berisha nga KOSID, Ulrich Eichelmann nga organizata ‘Riverwatch’, Egzona Shala, aktiviste e mjedisit, Nebojsha Rexhiq nga organizata “Mbrojtësit e Sharrit”, Adem Lushaj nga Shoqata e Intelektualëve të Deçanit, Valon Raka e Sami Stagova nga OJQ “Gjethi”, Arbër Fetahu nga GLPS; Haki Abazi, deputet i LVV-së, Shpresa Loshaj nga “Pishtarët” dhe Rinon Arifi, jurist.

Çka u fol në Samitin e parë të lumenjve në Kosovë, të organizuar nga KOSID dhe “Riverwatch”?

Çka po ndodh me betejat e aktivistëve të Deçanit, Shtërpcës/Bitisë dhe Kaçanikut kundër hidrocentraleve?

Pse nuk pranoi të marrë pjesë ministri i Ambientit në këtë Samit?